image_50435585

En middag med mening

En kväll av gemenskap, stöd och gastronomi: Middag med Mening den 11:e oktober 2023.

Hej kära läsare!

När jag skriver detta är sommaren på väg mot sitt slut och hösten börjar närma sig, och med den närmar sig en händelse vi längtat efter att dela med er: En Middag med Mening. Denna speciella kväll kommer att kombinera passionen för utsökt mat med kraften av gemensam ansträngning för att stödja ett otroligt viktigt ändamål.

Kvällens program:

18.30: Välkomstdryck och mingel.
19.00: Välkomsttal av Jonas Hård af Segerstad där han introducerar kvällens syfte och bakgrunden till detta initiativ med grunden i Slaget vid Poltava 1709.
19.15: Förrätt serveras.
Platsen för denna minnesvärda kväll är det atmosfäriska Spritmuseet på Djurgården. Bortom att njuta av en gourmetmåltid, kommer vårt fokus återigen att vara att stödja Zaitsevsjukhuset i Charkiv, som står som en stadig källa av hopp och medicinsk hjälp för många. Professor Rostyslav Smachilo, ansvarig vid Zaitsevsjukhuset, kommer att dela nuvarande insikter och behoven som instituten har.

Självfallet, maten! Som förrätt kan du förvänta dig grillade argentinska rödräkor med citrusaioli, en utsökt svensk hängmörad lammrostbiff med rödlökstarte och Österlen VSOP-sky samt en himmelsk dessert av tarte tatin på plommon med citrontimjan och sås anglais.

Och för våra vegetariska vänner: Vi börjar med en frisk sallad av säsongens primörer, följd av en öppen lasagne med murklor, parmesan, zucchini och solmogna tomater från Käringstorps gård. Som avslutning väntar ett urval av tre svenska ostar, serveras med fröknäcke och kvittenmarmelad, samt en ljuvlig rabarbertartlett kompletterad med hemslagen vaniljglass.

Passande drycker ingår givetvis!

22.30: Sista beställning för kvällen.

23.00: Restaurangen stänger och vi avslutar vår gemensamma kväll i tacksamhet för ert stöd.

Platsuppdatering: Vi har totalt 70 platser tillgängliga för denna middag. Just nu har vi 39 platser kvar (30-09-19). Så om du överväger att delta, rekommenderar vi att boka snart!

Vill du säkra din plats? Swisha 5000kr till nummer 1236042600 (Omnihealth Sverige AB) med meddelandet ”middag” alternativt betalning via Paypal eller företag mot faktura – skicka din info till jonas.hardafsegerstad@gmail.com. Din generositet kommer att spela en avgörande roll i att förse Zaitsevsjukhuset i Charkiv med den livsviktiga medicinska utrustningen de behöver.

Sista anmälningsdagen är den 30:e september förlängt till fredagen 6/10. Inom några dagar efter din betalning kommer vi att kontakta dig angående ditt matval och eventuella andra önskemål.

Håll dig uppdaterad här på bloggen för fler uppdateringar om denna spännande kväll. Vi hoppas verkligen att du kan delta!

Var med och bidra

Gör skillnad idag

Tillsammans kan vi ge hopp, lindra lidande och skapa en ljusare framtid för många.